Parmesanpopcorn och lyxig chipsdipp

Parmesanpopcorn och lyxig chipsdipp
Foto: TV4
Från Mitt kök

Förnya fredagsmyset med lite lyx! Popcorn täckta med parmesan samt löjromsdipp.

14 september 2012
Visa mer
10 min

Du behöver

Popcorn

  • 2 msk matolja, av mild typ solros eller varmpressad rapsolja
  • 1 dl popcorn
  • 2 msk brynt smör
  • 1 dl färskriven vällagrad parmesanost
  • salt

Lyx chipsdipp

  • 2,5 dl crème fraiche
  • 50 g löjrom eller sikrom
  • 1 kruka färsk dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Popcorn
    Häll olja i en kastrull, tillsätt popcorn (kastrullen bör vara av den storleken att du precis täcker botten med popcorn).
  2. Sätt spisen på medelvärme och lägg locket lite på glänt på kastrullen.
  3. Poppa tills det nästan slutat poppa, dra av värmen och lyft på locket.
  4. Häll ned smör och tillsätt parmesanosten, vänd runt några gånger och smaka av med salt.
  5. Man kan också lyxa till det och tillsätta färsk tryffel.
  6. Dipp
    Blanda creme fraiche, rom och dill. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept