Färsk getost med rostade palsternackor

30 min
4
Färsk getost med rostade palsternackor
Foto: TV4

Färsk getost med rostade palsternackor, stjärnanis och fänkål smaksatt honung och valnötter.

Se fler recept från

Mitt kök


15 maj 2012
30 min
4

Du behöver

  • 2 färskgetostar (ca 300 g)
  • 6 palsternackor
  • 1,5 dl honung
  • 1 fänkål
  • 6 stjärnanis
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Klyfta palsternackorna och stek dem gyllenbruna i stekpanna.
  2. Kör dem eventuellt mjuka i ugn, 175 grader i cirka 15 minuter.
  3. Skiva fänkålen tunt och blanda med honung och stjärnanis i en kastrull.
  4. Låt koka upp och puttra några minuter.
  5. Lägg upp palsternackorna på ett fat, skiva getosten och lägg ovanpå, ringla över honung och strö valnötter på.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept