Färsk getost med rostade palsternackor

Färsk getost med rostade palsternackor
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Färsk getost med rostade palsternackor

6 ingredienser

30 min

Färsk getost med rostade palsternackor, stjärnanis och fänkål smaksatt honung och valnötter.

Ingredienser

portioner
  • 2 getostar (färsk) [ca 300 g]
  • 6 palsternackor
  • 1,5 dl honung
  • 1 fänkål
  • 6 stjärnanis
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Klyfta palsternackorna och stek dem gyllenbruna i stekpanna.
  2. Kör dem eventuellt mjuka i ugn, 175 grader i cirka 15 minuter.
  3. Skiva fänkålen tunt och blanda med honung och stjärnanis i en kastrull.
  4. Låt koka upp och puttra några minuter.
  5. Lägg upp palsternackorna på ett fat, skiva getosten och lägg ovanpå, ringla över honung och strö valnötter på.