Brietårta med karamelliserade plommon

koket.se
Brietårta med karamelliserade plommon
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Brietårta med karamelliserade plommon

5 ingredienser

Toppa en hel brieost med plommon som du karamelliserat med stjärnanis, apelsin och flytande honung.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 350 g mjuka, söta plommon
  • 2 msk apelsinsaft, färskpressad
  • 2 stjärnanis
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 brietårta

Gör så här

  1. Dela och kärna ur plommonen.
  2. Stek sedan i en het stekpanna tillsammans med honung, apelsinsaft och skal samt stjärnanis.
  3. Om du vill ha en mjuk brietårta, ställ den på ett fat i ugnen på 200 grader i några minuter tills den är mjuk.
  4. När plommonen börjar karamellisera och precis börjar falla sönder, häll då hela blandningen på en brietårta.
  5. Plocka bort stjärnanisen och servera.