Brietårta med karamelliserade plommon

Brietårta med karamelliserade plommon
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Toppa en hel brieost med plommon som du karamelliserat med stjärnanis, apelsin och flytande honung.

9 augusti 2013
Visa mer

Du behöver

  • 350 g mjuka, söta plommon
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • 2 stjärnanis
  • 1 msk flytande honung
  • 1 brietårta

Gör så här

  1. Dela och kärna ur plommonen.
  2. Stek sedan i en het stekpanna tillsammans med honung, apelsinsaft och skal samt stjärnanis.
  3. Om du vill ha en mjuk brietårta, ställ den på ett fat i ugnen på 200 grader i några minuter tills den är mjuk.
  4. När plommonen börjar karamellisera och precis börjar falla sönder, häll då hela blandningen på en brietårta.
  5. Plocka bort stjärnanisen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept