Sommarens bästa grillsåser

Grillsåser
Foto: TV4

Du behöver

Lisas mustiga BBQ-sås

  • 3 stora tomater
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk worcestershiresås
  • 3 msk brunt farinsocker
  • 2 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • tabasco

Tommys hackesalsa

  • 1 dl kapris
  • 1 kruka bladpersilja
  • 2 bananschallottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 citroner (skalet av båda, saften från 1)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl god olivolja

Gör så här

  1. Lisas mustiga BBQ-sås:
  2. Hacka tomater, lök, vitlök och paprika grovt. Hetta upp en kastrull med olivoljan och stek de hackade
    grönsakerna i någon minut på hög värme.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på medelvärme under lock i cirka 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Mixa såsen slät med stavmixer om ni vill eller behåll bitarna som den är.
  5. Smaka eventuellt av med mer tabasco, salt och peppar. Servera såsen varm eller ljummen.
  6. Tommys hackesalsa:
  7. Hacka löken fint, riv citronskalet från två citroner och pressa saften ur en citron.
  8. Blanda ihop och tillsätt senap och olivolja under omröring.
  9. Hacka över kaprisen och blanda ner.
  10. Avsluta med att hacka basilikan och blanda ner.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept