Sallad med grillad luffarbiff

Du behöver

  • 600 g luffarbiff eller utskuren biff
  • Salt och peppar
  • 2 dl matolja
  • 1 st äggula
  • 1 tsk grovsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st knipplök
  • 1,5 l plockade salladsblad
  • 100 g sockerärtor
  • Salt

Gör så här

  1. Vispa ihop senap, äggula och vitvinsvinäger tillsätt oljan droppvis så att du får en majonnäs. Smaka av med salt och ytterst lite riven vitlök.
  2. Skiva knipplöken tunt och strimla sockerärtorna,
  3. Krydda köttet med salt och peppar och grilla det blodigt ca 1 minut på varje sida, låt vila 3 minuter innan du skivar köttet i tunna skivor.
  4. Grilla brödet och gnid in det med vitlök, dela i mindre bitar.
  5. Blanda samman sallad, sockerärtor och lök, toppa med kött och klicka över majonnäsen, toppa med det grillade brödet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept