Räksallad med pepparrotsdressing

koket.se
Räksallad med pepparrotsdressing
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Räksallad med pepparrotsdressing

16 ingredienser

30 min

Mitt köks lyxiga räksallad med handskalade räkor, vit sparris, ägg och gröna ärtor. Servera med pepparrotsdressing.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Räksallad

  • 2 ägg
  • 1 romansallad
  • 0,5 knippe vit sparris
  • 150 g handskalade räkor
  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 kruka dill
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 citron
  • en bit baguette

Pepparrotsdressing

  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 1 msk smör
  • 0,5 krm strösocker
  • worcestersås
  • tabasco

Gör så här

  1. Börja med salladen. Skala och koka sparrisen tillsammans med lite citronsaft, smör och socker. När den är mjuk men behåller spänsten är den klar, känn efter med en potatissticka.
  2. Värm ärtorna enligt förpackningen. Tvätta och bryt ner salladen i mindre bitar.
  3. Koka äggen, lägg ner i en kastrull med vatten och när vattnet börjar koka starta timern, de ska koka totalt 5 minuter och 30 sekunder. Så fort de är klara, spola direkt i kallt vatten och låt ligga i kallt vatten i ca 3-4 minuter.
  4. Gör dressingen genom att skala och riva pepparroten fint. Blanda sedan med crème fraiche och majonnäs. Du bestämmer själv styrkan på dressingen med mängden pepparrot och antal droppar av tabasco och Worchestershiresås. Om dressingen är för tjock, späd den lite vatten till önskad konsistens. Ställ dressingen kallt medan salladen blir klar.
  5. Skär tunna skivor av bröd och stek i olja. Lägg upp salladen genom att blanda sparris, ärtor, räkor, sallad, dill och persilja. Avsluta med stekt bröd och dressing på toppen!