Äppelchutney

Från Mitt kök

Mumsig äppelchutney som passar perfekt till kyckling eller fläskfilé.

Se fler recept från

Mitt kök


2 september 2012
Visa mer

Du behöver

  • 500 g äpple
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st röd chili, finskuren i skivor
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk ingefära
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl russin
  • Matolja att fräsa i

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär i grova bitar.
  2. Fräs lök med chili och torkade kryddor på låg värme i olja tills löken mjuknat.
  3. Tillsätt äpple och ättika samt socker och russin.
  4. Låt puttra i 30 minuter. Smaka av med eventuellt mer socker eller ättika.
  5. Häll upp på väl rengjord glasburk och förslut! Supergott till kyckling eller fläsk!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept