Påsktapas

Påsktapas
Foto: TV4
Från Mitt kök

Tre goda påsktapas: äggröra med smörstekta krutonger och parmesanost, inlagd sill med lagrad ost och pepparrot samt rökt lax med gräddstuvad spenat.

30 mars 2013
Visa mer
4

Du behöver

Äggröra med krutonger

  • 3 ägg
  • 1 skiva vitt bröd
  • 20 g smör
  • 1 knippe färska örter
  • parmesan, finriven

Sill med pepparrot

  • 100 g inlagd sill i mindre bitar
  • 50 g lagrad ost, riven
  • 50 g pepparrot, riven
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk gräddfil
  • 3 msk gräslök, finskuren

Lax med gräddstuvad spenat

  • 4 skivor kallrökt lax
  • 2 msk smör
  • 2 msk bananschalottenlök, finhackad
  • 50 g babyspenat
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Äggröra med krutonger
    Skär brödet i stavar och stek dem i smör.
  2. Vänd ner i en kastrull och sätt på värmen. Värm under omrörning med en slickepott så inget bränner fast i botten. 
  3. När äggröran blir fastare i konsistensen, sänk värmen och rör tills du är nöjd. En krämig konsistens är att föredra.
  4. Servera äggröran i portionsformar tillsammans med finriven parmesan, hackade örter och det smörstekt bröd.
  5. Sill med pepparrot
    Riv pepparrot och ost, blanda med majonäs och gräddfil. Hacka gräslök fint och skär sillen i portionsbitar. Lägg sillen på ett fat och klicka ut röran på toppen. Avsluta med gräslök.
  6. Rökt lax med gräddstuvad spenat
    Ta tunna skivor med lax och placera på en skärbräda.
  7. Hacka löken fint och svetta den i smör i en kastrull med spenaten. Ha hög värme i panna och jobba snabbt, tillsätt grädden när spenaten faller samman. Rör hela tiden när det steks i kastrullen.
  8. Lägg sedan klickar av röran på laxen och rulla ihop till små rullar. Avsluta med nymalen peppar på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept