Tre minipajer på färdiga pajskal

koket.se
Tre minipajer på färdiga pajskal
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Tre minipajer på färdiga pajskal

10 ingredienser

Tre minipajer till kräftorna, använd färdiga små pajskal och fyll med kantareller, ansjovis resperktive rökt böckling.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • ca 15 färdiga små pajbottnar
  • 100 g kantareller
  • 100 g vällagrad ost
  • 1 förp ansjovisfilé
  • 2 rödlökar
  • 2 krukor dill
  • 150 g rökt böckling

Äggstanning

  • 8 ägg
  • 4 dl grädde
  • 4 dl mjölk

Gör så här

  1. Börja med äggstanningen som skall hällas i samtliga pajer. Knäck äggen i skål och blanda med mjölk och grädde. Låt sedan äggstanningen stå och börja med de tre olika fyllningarna.
  2. Ansjovisfyllning: skiva och stek löken i smör. Lägg sedan lite lök tillsammans med en ansjovisfilé i 5 stycken pajskal.
  3. Kantarellfyllning: stek kantarellerna i samma panna som tidigare tillsammans med smör. Salta och peppra och fördela i pajskalen.
  4. Rökt fisk-fyllning: bryt ner fisken i mindre bitar och lägg i pajskalen samt fortsätt med hackad dill.
  5. Toppa samtliga pajer med riven vällagrad ost och äggstanning utan att det rinner över.
  6. Ställ pajerna på en plåt och baka i ugnen på ca 150 grader i ca 10-15 minuter. Plocka ut pajerna när
  7. äggstanningen stelnat.
  8. Toppa med dill till servering och ät tillsammans med kräftor