Tre minipajer på färdiga pajskal

Tre minipajer på färdiga pajskal
Foto: tv4
Från Mitt kök

Tre minipajer till kräftorna, använd färdiga små pajskal och fyll med kantareller, ansjovis resperktive rökt böckling.

15 augusti 2013
Visa mer

Du behöver

  • ca 15 färdiga små pajbottnar
  • 100 g kantareller
  • 100 g vällagrad ost
  • 1 burk anjovisfileer
  • 2 rödlökar
  • 2 krukor dill
  • 150 g rökt böckling

Äggstanning

  • 8 ägg
  • 4 dl grädde
  • 4 dl mjölk

Gör så här

  1. Börja med äggstanningen som skall hällas i samtliga pajer. Knäck äggen i skål och blanda med mjölk och grädde. Låt sedan äggstanningen stå och börja med de tre olika fyllningarna.
  2. Ansjovisfyllning: skiva och stek löken i smör. Lägg sedan lite lök tillsammans med en ansjovisfilé i 5 stycken pajskal.
  3. Kantarellfyllning: stek kantarellerna i samma panna som tidigare tillsammans med smör. Salta och peppra och fördela i pajskalen.
  4. Rökt fisk-fyllning: bryt ner fisken i mindre bitar och lägg i pajskalen samt fortsätt med hackad dill.
  5. Toppa samtliga pajer med riven vällagrad ost och äggstanning utan att det rinner över.
  6. Ställ pajerna på en plåt och baka i ugnen på ca 150 grader i ca 10-15 minuter. Plocka ut pajerna när
    äggstanningen stelnat.
  7. Toppa med dill till servering och ät tillsammans med kräftor
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept