Filopaj med tomat och fetaost

4 - 6
Filopaj med tomat och fetaost
Foto: tv4
Från Mitt kök

Paj på filodeg fylld med coctailtomater, färsk bladspenat och fetaost.

30 september 2013
Visa mer
4 - 6

Du behöver

Pajdeg

  • ca 250 g filodeg
  • 100 g smält smör

Fyllning

  • 150 g bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 1 dl standardmjölk
  • 0,75 dl grädde
  • 200 g fetaost (gjord på får- eller getmjölk)
  • 1 liten gul lök
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 näve urkärnade svarta oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det gärna få lite färg.
  2. Smörj kanterna på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och täck bottnen med bakplåtspapper. 
  3. Lägg filodegsark omlott i formen. Pensla med smält smör mellan varje ark. Låt filodegen hänga över kanten så glider degen inte ner under gräddningen.
  4. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i olja, tillsätt bladspenaten och låt den fräsa mjuk.
  5. Riv hälften av fetaosten grovt. Vispa samman ägg, mjölk, grädde samt salt och peppar. Rör ner den rivna fetaosten i äggstanningen.
  6. Fyll pajskalet med lökfräs, tomater, oliver samt resten av fetaosten, som smulas ner i större bitar. Häll på äggstanningen.
  7. Grädda mitt i ugnen 30 min eller tills äggstanningen satt sig. Servera pajen kall eller varm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept