Mitt köks pissaladière

koket.se
Mitt köks pissaladière
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Mitt köks pissaladière

10 ingredienser

Pissaladière är en god pizza toppad med lök, oliver och sardeller. Gott och salt som tilltugg.

Har du ont om tid så går det att köpa färdig pizzadeg både i mataffären eller på din lokala pizzeria.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Pizzadeg

  • 2,5 dl vatten, ljummet
  • 5-7 dl vetemjöl
  • 20 g jäst
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt

Topping

  • 4 gula lökar
  • 1 förp sardellfilé
  • 2 dl oliver
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 3 dl lagrad ost, riven

Gör så här

  1. Börja med degen, blanda alla ingredienser i en bakmaskin.
  2. Tillsätt mjölet successivt tills du får en pizzadeg som går att jobba med.
  3. Låt sedan degen jäsa i ca 1 timme under en duk.
  4. Skiva all lök i tunna skivor och svetta den i en het panna. Stek den tillsammans med fint hackad rosmarin. Löken ska bli gyllene, då är den redo för pizzan.
  5. Kavla ut degen med lite vetemjöl. Den ska vara ca 0,5 centimeter tjock.
  6. Dela oliverna på mitten och riv osten.
  7. Sprid ut löken jämnt på pizzan. Lägg sedan sardellfiléerna och oliverna som ett rutmönster på pizzan.
  8. Toppa med riven ost och grädda i ugnen på 230 garder i ca 15-20 minuter eller tills den fått bra med färg.