Vietnamesisk food truck-macka

1 h
4
Vietnamesisk food truck-macka
Foto: TV4
Från Mitt kök

Food trucks och street food är på mångas läppar just nu. Här en variant på den vietnamesiska mackan banh mi, med fläskkarré och koriander.

3 mars 2014
Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 500 g fläskkarré
  • 5 msk soya
  • 2 msk honung
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 1 morot, fint strimlad eller svarvad
  • 10 cm rättika, finstrimlad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 huvud bladsallad
  • 0,5 burk majonnäs
  • 1 hel baguette
  • sriracha

1-2-2-lag

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda en 1-2-2-lag på en del ättika, två delar socker och två delar vatten.
  2. Blanda ättika och socker i en kastull, under omrörning på låg värme ska sockret lösa sig i ättikan. Dra av kastrullen från värmen och blanda ner vatten. Detta gör att lagen svalnar snabbare.
  3. Skala och skär rättika och morot i tunna stavar. När lagen är kall, lägg ner moroten och rättikan i lagen, tillsätt lite salt och låt grönsakerna pickla i minst 30 minuter.
  4. Skär skivor av fläskkarren och blanda marinaden.
  5. Blanda riven ingefära, riven vitlök, soya, honung och chiliflakes i en skål så det blir en marinad.
  6. Stek fläskkarren i rapsolja, de ska få fin färg och stekas ca 3 minuter på varje sida.
  7. När köttet börjar bli klart, slå marinaden över köttet och låt den steka med i några minuter.
  8. Lyft upp köttet på en skärbräda och låt marinaden tjockna någon minut i stekpannan.
  9. Skär upp baguetten och bred ut majonnäs i baguetten, fortsätt med rikligt av salladsblad.
  10. Skär köttet i fina skivor. Lyft sedan ner köttet i såsen i stekpannan och vänd runt tills köttet är täckt av sås.
  11. Lägg köttet på salladen och toppa med de picklade grönsakerna, koriander och eventuell srirachasås, en het ketchup.
  12. Skär upp baguetten och servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept