Hemgjord snaps med citron och pepparrot

Hemgjord snaps med citron och pepparrot
Foto: Tv4
Från Mitt kök
Jul

Hemgjord citron- och pepparrotssnaps. Låt din citronsnaps stå och dra i två dygn innan du dricker den.

16 augusti 2013
Visa mer

Du behöver

  • 1 flaska okryddad vodka
  • 1 citron
  • 1 bit pepparrot (ca 10 cm)
  • stor syltburk med lock
  • 1 ren kökshanduk

Gör så här

  1. Riv eller skala citronen, behåll det gula skalet men unvik det vita.
  2. Ska och riv pepparoten.
  3. Lägg sedan både pepparroten och skalen i en hel och ren kökshanduk som inte är för tjock. Samla allt i mitten av kökshandduken och spännfast allt med en gummisnodd.
  4. Häll sedan spriten i en stor syltburk och placera kökshandduken ovanför vätskan. Handduken ska aldrig nudda spriten.
  5. Stäng sedan locket och se till att det är tätt. Låt stå i rumstemperatur i ca 2 dygn. Servera tillsammans med kräftor!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept