Portionslasagne med kantareller

Portionslasagne
Foto: TV4
Från Mitt kök

Mitt köks portionslasagne med kantareller, spenat och ricotta. En riktigt god lasagne som passar på hösten!

29 augusti 2013
Visa mer
4

Du behöver

Portionslasagne med kantareller

  • 16 st lasagneplattor
  • 500 g ricotta
  • 150 g parmesanost
  • 500 g kantareller
  • 150 g spenat
  • 1 st stor gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • smör
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Portionslasagne med kantareller
    Förkoka plattorna i välsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills de precis börjar mjukna.
  2. Häll av vattnet och gnid in dem i olivolja så de inte fastnar i varandra.
  3. Skär ner kantarellerna i mindre bitar, hacka löken och vitlöken fint.
  4. Stek kantarellerna i smör. Tillsätt sedan löken och stek tillsammans. Tillsätt spenat och grädde och låt koka ihop.
  5. Riv osten och spara en tredjedel för att toppa lasagnen med.
  6. Blanda ricotta och parmesan i en bunke, tillsätt svampsteket och blanda ordentligt.
  7. Lägg upp i portionsskålar, lite fyllning i botten, fortsätt med en pastaplatta och sedan mer fyllning.
  8. Varva fyllning med pasta i portionsskålar och toppa med riven parmesan.
  9. Grädda i ugnen på 230 grader i ca 20 minuter och servera sedan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept