Portionslasagne med kantareller

koket.se
Portionslasagne
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Portionslasagne med kantareller

11 ingredienser

Mitt köks portionslasagne med kantareller, spenat och ricotta. En riktigt god lasagne som passar på hösten!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Portionslasagne med kantareller

  • 16 lasagneplattor
  • 500 g ricotta
  • 150 g parmesanost
  • 500 g kantareller
  • 150 g spenat
  • 1 gul lök (stor)
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl grädde
  • smör
  • salt
  • olivolja

Gör så här

Portionslasagne med kantareller

  1. Förkoka plattorna i välsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills de precis börjar mjukna.
  2. Häll av vattnet och gnid in dem i olivolja så de inte fastnar i varandra.
  3. Skär ner kantarellerna i mindre bitar, hacka löken och vitlöken fint.
  4. Stek kantarellerna i smör. Tillsätt sedan löken och stek tillsammans. Tillsätt spenat och grädde och låt koka ihop.
  5. Riv osten och spara en tredjedel för att toppa lasagnen med.
  6. Blanda ricotta och parmesan i en bunke, tillsätt svampsteket och blanda ordentligt.
  7. Lägg upp i portionsskålar, lite fyllning i botten, fortsätt med en pastaplatta och sedan mer fyllning.
  8. Varva fyllning med pasta i portionsskålar och toppa med riven parmesan.
  9. Grädda i ugnen på 230 grader i ca 20 minuter och servera sedan.