Gratinerad tortellini med kallrökt lax

Gratinerad tortellini med kallrökt lax
Foto: TV4
Från Mitt kök

Gratinerad färsk tortellini med ostsås och kallrökt lax.

16 april 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner färsk tortellini (spenat och ricotta)
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g lagrad ost, riven
  • muskotnöt
  • 150 g kallrökt lax
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Börja med att smälta smöret i en kastrull, riv ner lite muskotnöt efter smak och vispa sedan i vetemjölet. Använd väldigt lite muskotnöt, smaken kan ta över.Vispa hela tiden så att det inte bränner fast.

  2. Slå sedan på mjölk och grädde lite i taget och låt koka upp i ca 4 minuter.
  3. Tillsätt osten till såsen, spara lite till gratineringen.
  4. Koka pastan i saltat vatten.
  5. Skär laxen i mycket små bitar.
  6. Häll av pastan, blanda med lax och sås och slå upp i ugnssäkra portionsskålar.
  7. Toppa med den sista osten och baka av i ugnen på 250 grader i ca 5 minuter tills osten har smält. Toppa med fint hackad basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept