Kycklingburgare med basilikadressing

koket.se
kycklingburgare
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Kycklingburgare med basilikadressing

16 ingredienser

Kycklingburgare lagar du snabbt på kycklingfärs som smaksatts med soltorkade tomater och oliver. Servera med basilikadressing och valfritt bröd.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kycklingburgare

  • 600 g kycklingfärs
  • 3 msk soltorkade tomater, hackade
  • 4 msk svarta oliver, hackade
  • 0,5 citron, skalet av
  • 1 bananschallottenlök, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk ströbröd

dressing

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl basilika, finskuren
  • 0,5 krm strösocker
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • hamburgerbröd
  • sallad

Gör så här

Kycklingburgare

  1. Hacka oliver, lök och soltorkade tomater fint. Slå upp färsen i en bunke och tillsätt alla hackade ingredienser.
  2. Vänd ner ströbröd, ägg och grädde.
  3. Avsluta med salt, peppar och rivet citronskal. Blanda sedan samman färsen och blanda hamburgare av färsen.
  4. Se till att ha rena händer och ha vatten till hands så klibbar det mindre. Stek sedan hamburgarna i en medelvarm panna med smör, stek ena sidan först, vänd sedan och sänk värmen på stekpannan.

Dressing

  1. Blanda crème fraiche med majonnäs, finskuren basilika och en nypa socker så är dressingen klar.
  2. Stek hamburgerbrödet i en torr varm panna. Servera kycklingburgaren med sallad i botten och rikligt med dressing.