Kycklingburgare med basilikadressing

kycklingburgare
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kycklingburgare lagar du snabbt på kycklingfärs som smaksatts med soltorkade tomater och oliver. Servera med basilikadressing och valfritt bröd.

25 mars 2013
Visa mer
4

Du behöver

Kycklingburgare

  • 600 g kycklingfärs
  • 3 msk soltorkade tomater, hackade
  • 4 msk svarta oliver, hackade
  • 0,5 citron, skalet av
  • 1 bananschallottenlök finhackad
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk ströbröd

Dressing

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl basilika, finskuren
  • 1 nypa socker
  • salt och peppar

Tillbehör

  • hamburgerbröd
  • sallad

Gör så här

  1. Kycklingburgare
    Hacka oliver, lök och soltorkade tomater fint. Slå upp färsen i en bunke och tillsätt alla hackade ingredienser.
  2. Vänd ner ströbröd, ägg och grädde.
  3. Avsluta med salt, peppar och rivet citronskal. Blanda sedan samman färsen och blanda hamburgare av färsen.
  4. Se till att ha rena händer och ha vatten till hands så klibbar det mindre. Stek sedan hamburgarna i en medelvarm panna med smör, stek ena sidan först, vänd sedan och sänk värmen på stekpannan.
  5. Dressing
    Blanda crème fraiche med majonnäs, finskuren basilika och en nypa socker så är dressingen klar.
  6. Stek hamburgerbrödet i en torr varm panna. Servera kycklingburgaren med sallad i botten och rikligt med dressing.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept