Blåmusslor med chili, tomat och apelsin

4 port
Från Nyhetsmorgon

En lyxig förrätt på blåmusslor med heta smaker från chili.

8 februari 2013
Visa mer
4 port

Du behöver

Blåmusslor med chili

  • 1 nät blåmusslor
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st röd chili, fint skivad
  • 4 st vitlöksklyftor, skivade
  • st fänkålshuvud, skivad
  • 3 dl vitt vin
  • Skalet av 1 apelsin
  • 2 dl tomatsås
  • 2 dl grädde
  • Olivolja

Gör så här

  1. Blåmusslor med chili
    Fräs lök, chili, vitlök och fänkål i olivolja i 1 minut på hög värme, tillsätt vitt vin och musslor och koka upp.
  2. Koka tills musslorna öppnat sig, lyft upp musslorna och koka ihop spadet tills hälften återstår.
  3. Tillsätt grädde, apelsinskal och tomatsås och koka upp, mixa sedan med mixer till en slät sås.
  4. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept