Rabarberbräserad endive

25 min
4
Rabarberbräserad endive
Foto: TV4
Från Mitt kök

Rabarberbräserad endive med ädelost och valnötter.

22 maj 2012
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 2 endiver, i halvor
  • 4 msk olja, att steka i
  • 2 stjälkar rabarber, i små bitar
  • 2 dl rabarbersaft
  • 2 dl kalvsky
  • 100 g ädelost typ roquefort, grovt smulad
  • 50 g valnötter, rostade och grovt hackade
  • Socker, till avsmakning
  • Sherryvinäger till avsmakning

Gör så här

  1. Stek endiverna hårt på snittytan i olja, vänd då de fått färg och låt steka någon minut på andra sidan.
  2. Tillsätt rabarber och rabarbersaft samt kalv sky, låt endiverna puttra sakta i såsen i 15 minuter.
  3. Lyft upp endiver och smaka av såsen med salt och ev. socker eller vinäger
  4. Lägg upp och toppa varje endive med ädelost och valnötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept