Tommy Myllymäkis midsommarsill

Tommy Myllymäkis midsommarsill
Foto: TV4
Från Mitt kök

Dill, lime och chili skapar en oväntad smakkombination i Tommy Myllymäkis egen midsommarsill.

20 juni 2013
Visa mer

Du behöver

  • 200 g inläggningsklar sill
  • 10 cm gurka
  • 0,5 kruka dill
  • 1 bananschallottenlök
  • 1 lime, skalet och saften
  • 1 grön chili

1-2-3-lag:

  • 1 del ättika
  • 2 delar socker
  • 3 delar vatten

Gör så här

  1. Gör 1-2-3-lagen.
  2. Skär sillfiléerna i önskad storlek.
  3. Skär sedan lök och chili tunt och lägg i en fin burk, gärna med lock.
  4. Plocka ner dillen och lägg i burken.
  5. Tillsätt skalet från en lime samt saften av frukten.
  6. Tärna gurkan fint och lägg i burken.
  7. Avsluta med 1-2-3-lagen så att det täcker allt i burken.
  8. Stäng locket och förvara i kylen till servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept