Pilgrimsmusslor med bacon och äpple

koket.se
Pilgrimsmusslor med bacon och äpple
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Pilgrimsmusslor med bacon och äpple

11 ingredienser

Halstrade pilgrimsmusslor med bacon och krispig äppelsallad. Beräknat till fyra personer som en förrätt.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 12 pilgrimsmusslor
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 75 g smör
  • 70 g bacon
  • 1 krispigt äpple, gärna svenskt
  • 0,5 stjälk stjälkselleri (eller 1 liten stjälk)
  • 1 dl sötmandel, rostad
  • citronsaft

Gör så här

  1. Plocka bort den lilla muskeln från pilgrimsmusslorna (sitter på sidan) och krydda dem med salt och
  2. peppar.
  3. Strimla baconet och stek det gyllene.
  4. Strimla äpplet och sellerin i mycket tunna stavar och sväng runt med citronsaft så äpplet inte missfärgas.
  5. Bryn smöret och vänd ner bacon och mandel när smöret är färdigbrynt.
  6. Stek pilgrimsmusslorna i smör och olja i en het panna tills de fått fin färg men fortfarande har en rå kärna i mitten.
  7. Lägg upp på tallrikar, toppa med salladen samt det brynta smöret med bacon och mandel. Servera genast.