Pilgrimsmusslor med bacon och äpple

Pilgrimsmusslor med bacon och äpple
Foto: tv4
Från Mitt kök

Halstrade pilgrimsmusslor med bacon och krispig äppelsallad. Beräknat till fyra personer som en förrätt.

19 september 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 pilgrimsmusslor
  • salt och peppar
  • smör och olja till stekning
  • 75 g smör
  • 70 g bacon
  • 1 krispigt äpple, gärna svenskt
  • 1 liten stjälk bladselleri
  • 1 dl rostad mandel
  • lite citronsaft

Gör så här

  1. Plocka bort den lilla muskeln från pilgrimsmusslorna (sitter på sidan) och krydda dem med salt och
    peppar. 
  2. Strimla baconet och stek det gyllene. 
  3. Strimla äpplet och sellerin i mycket tunna stavar och sväng runt med citronsaft så äpplet inte missfärgas. 
  4. Bryn smöret och vänd ner bacon och mandel när smöret är färdigbrynt. 
  5. Stek pilgrimsmusslorna i smör och olja i en het panna tills de fått fin färg men fortfarande har en rå kärna i mitten.
  6. Lägg upp på tallrikar, toppa med salladen samt det brynta smöret med bacon och mandel. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept