Halstrade pilgrimsmusslor med sabayonne

Halstrade pilgrimsmusslor
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Halstrade pilgrimsmusslor med sabayonne

10 ingredienser

1 h

Tommys halstrade pilgrimsmusslor serveras med sabayonne och vattenkrasse.

Ingredienser

portioner
  • 2 pilgrimsmusslor (/portion)
  • 1 blomkål
  • 200 g smör
  • 6 ägg
  • japansk soja
  • 100 g färsk ingefära
  • 1 ask vattenkrasse [50 g]
  • 2 limefrukter
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Skär blomkål i grova bitar och råstek på medelvärme tills de är gyllene. Krydda med salt.
  2. Bryn smöret i stekpanna.
  3. Skira 4 ägg och behåll äggvitorna vispa ihop 4 äggvitor med 2 hela ägg och tillsätt brynt smör som svalnat något.
  4. Smaka av med soya och limesaft och lite salt.
  5. Häll upp i sifon och ladda med 1 patron. Ställ in i ugn 60 grader i ca 30 minuter.
  6. Halstra pilgrimsmusslorna och krydda med salt.
  7. Lägg upp och garnera med vattenkrasse.