Halstrade pilgrimsmusslor med sabayonne

1 h
4
Halstrade pilgrimsmusslor
Foto: tv4
1 h
4

Du behöver

  • 2 pilgrimsmusslor/portion
  • 1 huvud blomkål
  • 200 g smör
  • 6 ägg
  • kikkomansoya
  • 100 g färsk ingefära
  • 1 ask vattenkrasse (50 g)
  • 2 lime
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Skär blomkål i grova bitar och råstek på medelvärme tills de är gyllene. Krydda med salt.
  2. Bryn smöret i stekpanna.
  3. Skira 4 ägg och behåll äggvitorna vispa ihop 4 äggvitor med 2 hela ägg och tillsätt brynt smör som svalnat något.
  4. Smaka av med soya och limesaft och lite salt.
  5. Häll upp i sifon och ladda med 1 patron. Ställ in i ugn 60 grader i ca 30 minuter.
  6. Halstra pilgrimsmusslorna och krydda med salt.
  7. Lägg upp och garnera med vattenkrasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept