Currygratinerade musslor

koket.se
Currygratinerade musslor
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Currygratinerade musslor

9 ingredienser

ca 10 min

Currygratinerade blåmusslor på saltbädd. God förrätt med kryddiga musslor med smak av curry, koriander och gräslök.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Gratinerade blåmusslor

  • 800 g frysta blåmusslor (färdigkokta)
  • 3 msk curry
  • 0,5 msk malen koriander
  • 2 klyftor vitlök
  • matolja
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 kruka gräslök, hackad
  • salt

Till servering

  • vitt bröd

Gör så här

  1. Tina dina färdigkokta musslor.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Hacka gräslök fint.
  4. Fräs curry, malen koriander och fint riven vitlök i matolja så alla smaker lockas fram, fräs försiktigt så inte vitlöken bränner.
  5. Blanda sedan fräset tillsammans med smör och gräslök. Blanda runt ordentligt salta och smaka av.
  6. Lägg ut dina musslor på ett ugnssäkert fat, använd salt i botten av fatet så musslorna ligger stilla. Ta bort ena skalet från musslan så den är öppen.
  7. Klicka ut rikligt med smör på varje mussla.
  8. Baka sedan i ugnen i ca 5 minuter.
  9. Njut tillsammans med lite vitt vin och bröd.