Currygratinerade musslor

ca 10 min
4
Currygratinerade musslor
Foto: tv4
Från Mitt kök

Currygratinerade blåmusslor på saltbädd. God förrätt med kryddiga musslor med smak av curry, koriander och gräslök.

15 november 2013
Visa mer
ca 10 min
4

Du behöver

Gratinerade blåmusslor

  • 800 g färdigkokta frysta blåmusslor
  • 3 msk gul curry
  • 0,5 msk malen koriander
  • 2 klyftor vitlök
  • matolja
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 kruka gräslök, hackad
  • salt

Till servering

  • vitt bröd

Gör så här

  1. Tina dina färdigkokta musslor.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Hacka gräslök fint.
  4. Fräs curry, malen koriander och fint riven vitlök i matolja så alla smaker lockas fram, fräs försiktigt så inte vitlöken bränner.
  5. Blanda sedan fräset tillsammans med smör och gräslök. Blanda runt ordentligt salta och smaka av.
  6. Lägg ut dina musslor på ett ugnssäkert fat, använd salt i botten av fatet så musslorna ligger stilla. Ta bort ena skalet från musslan så den är öppen.
  7. Klicka ut rikligt med smör på varje mussla.
  8. Baka sedan i ugnen i ca 5 minuter.
  9. Njut tillsammans med lite vitt vin och bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept