Bönbruschetta

koket.se
Bönbruschetta
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Bönbruschetta

8 ingredienser

Tommy Myllymäkis bönbruschetta med mynta.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Bönbruschetta

  • 200 g sojabönor
  • kruka mynta
  • 50 g pecorinoost
  • 4 skivor lantbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Bönbruschetta

  1. Tryck ut de tinade bönorna ur skalet.
  2. Värm sedan i en kastrull på spisen så att de blir ljumna i lite olivolja.
  3. Salta och peppra samt krossa sedan med en gaffel till en grov röra.
  4. Rosta brödet i en stekpanna utan fett. Gnid sedan in brödet med en vitlöksklyfta.
  5. Avsluta bönkrossen med fint hackad mynta.
  6. Lägg bönkrossen på brödet och toppa med riven pecorino.