Chokladfondant

koket.se
Chokladfondant
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Chokladfondant

8 ingredienser

20 m

Chokladfondant med gräddfilsglass enligt recept från Mitt kök.Välj en bra choklad som du tycker om, gärna med hög andel kakao i.

Både gräddningstid och antal fondanter beror på hur stora formar du väljer att använda, testa dig fram för bästa resultat! Lisa och Tommy använde 4 formar för detta recept.
I videoklippet ovan
Se Lisa och Tommy baka chokladfondant!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Chokladfondant

  • 200 g choklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vetemjöl

Gräddfilsglass

  • 1 dl gräddfil
  • 500 g glass

Gör så här

Chokladfondant

  1. Smält smöret på spisen och blanda i chokladen tills allt smält samman.
  2. Vispa ägg med socker tills sockret löser sig.
  3. Vispa ner chokladsmöret tillsammans med ägget och sockret.
  4. Sikta ner vetemjöl och kakao i smeten, sikta så du slipper klumpar.
  5. Slå upp i portionsformar, testbaka en chokladfondant i ugnen. 220 grader i ca 7-12 minuter. Allt beror på ugnen. Testa er fram! Fondanten ska vara hårt på ytan och mjuk och rinnig i mitten.

Gräddfilsglass

  1. Rör ihop gräddfil med lättsmält vaniljglass och servera detta till din chokladfondant. Gott med sött och syrligt!