Tomattorsk på spenatbädd

Tomattorsk på spenatbädd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tomattorsk på spenatbädd

9 ingredienser

Smalmat, vill man också vara miljövänlig kan man byta ut torsken mot t.ex. hoki, eller köpa torsk som är odlad.

Ingredienser

portioner
  • 2 torskfiléer (à 150 g)
  • salt
  • 1 förp fryst badspenat
  • 1 tsk smör
  • en doft malen koriander
  • 4 msk tomatpuré
  • 4-6 msk mjölk
  • 3 msk riven ost, mager
  • 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och pressa ur den mesta vätskan. Hetta upp med smöret och krydda med koriander. Lägg den i en ugnsform.
  2. Salta fisken och lägg över. Rör ihop tomtpurén och mjölken och bred såsen över. Strö på osten och sätt in rätten i ugnen 10 – 15 minuter. Eventuellt kokt ris till om du vill.