Tomattorsk på spenatbädd

Tomattorsk på spenatbädd
Foto: TV4

Smalmat, vill man också vara miljövänlig kan man byta ut torsken mot t.ex. hoki, eller köpa torsk som är odlad.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 torskfiléer à 150 g
  • salt
  • 1 paket fryst badspenat
  • 1 tsk smör
  • en doft malen koriander
  • 4 msk tomatpuré
  • 4-6 msk mjölk
  • 3 msk mager riven ost
  • 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och pressa ur den mesta vätskan. Hetta upp med smöret och krydda med koriander. Lägg den i en ugnsform.
  2. Salta fisken och lägg över. Rör ihop tomtpurén och mjölken och bred såsen över. Strö på osten och sätt in rätten i ugnen 10 – 15 minuter. Eventuellt kokt ris till om du vill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept