Tomatsallad med parmesanchips

Tomatsallad med parmesanchips
Foto: TV4

Förgyll din tomatsallad med knapriga chips som smakar härligt av parmesanost.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 8 tomater
  • 8 basilikablad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 rödlök
  • salt
  • 20 g parmesanost
  • 100 g gröna sallatsblad

Gör så här

  1. Parmesanchips: Sätt ugnen på 200°. Rita 8 ringar ca 5 cm i diameter på bakpapper. Riv parmesanosten och strö ca 2 tsk ost i varje ring. Platta till och grädda i nedre delen av ugnen i 4 - 5 minuter. Låt svalna och lossa sedan på chipsen.
  2. Tomatsallad: Skiva tomaterna. Hacka rödlök och basilika och strö över. Salta och ringla olivolja över tomaterna.
  3. Fördela sallatsbladen på fyra tallrikar. Lägg på tomatsalladen och toppa med parmesanchips.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept