Tomatsallad med gräslöksvinägrett

Tomatsallad med gräslöksvinägrett
Foto: TV4

Det här är en klassisk förrätt som man aldrig tröttnar på. När tomaterna är sommarmogna och löken som finast, då kan man äta den nästan varje dag. Variera gärna det kryddgröna i vinägretten. Basilika är ett bra alternativ.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 mogna, fasta tomater
  • säsongens sallat
  • 1 knippa gräslök eller basilika
  • 2 dl vinägrett med olivolja
  • 1-2 gula lökar
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 msk vatten
  • 2 krm salt
  • vitpeppar
  • 3 msk olivolja eller matolja

Gör så här

  1. Vinägrett: Kör vinäger, vatten, salt och vitpeppar i matberedare på högsta hastighet i 10 sekunder. Häll i oljan och kör ytterligare några sekunder.
  2. Skölj sallat och tomater, skala löken. Arrangera sallatsbladen vackert på tallrikarna. Skiva tomater och lök tunt. Lägg dem på sallatsbädden.
  3. Fördela vinägretten över salladen vid serveringen och strö klippt gräslök över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept