Tomatpaj med kassler

Tomatpaj med kassler
Foto: TV4

Servera pajen till brunch, på en buffé eller ta med sig på utflykten. Färdigskållade tomater finns även som konserv som man kan använda när man behöver vinna tid.

28 oktober 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 sats Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 6-8 st tomater, skållade och skalade
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk smulad rosmarin
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 dl riven ost
  • 150 g kassler, fintärnad
  • 1 st ägg till pensling
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Hacka tomaterna grovt. Fräs löken med olja, lägg sedan i tomater, tomatpuré och kryddor. Koka sakta utan lock tills röran tjocknar.
  4. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda 10 min.
  5. Strö hälften av osten över pajskalet, slå i fyllningen, strö på kassler och sist resten av osten.
  6. Garnera ev. med blad av restdegen. Pensla med ägg och grädda klart ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept