Tomatkompott

Tomatkompott
Foto: TV4

Tomatkompott är ett trevligt och gott tillbehör till det mesta. Den kan serveras som tillbehörsrätt till en måltid eller som bufférätt. Laga en stor sats och spara i kylen. Den håller sig upp till en vecka. Receptet går bra att dubblera.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g körsbärstomater
  • 7 schalottenlökar
  • 1 tsk socker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk olivolja
  • gräslök till garnering

Gör så här

  1. Dela tomaterna i halvor och skala och skär schalottenlöken i strimlor.
  2. Värm olja, salt, peppar och schalottenlök i en kastrull utan att bryna. Tillsätt de kluvna tomaterna, vinäger och socker. Lägg på lock och sjud i ca 10 minuter på låg värme. Låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept