Tomater Polonaise

Tomater Polonaise
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tomater Polonaise

12 ingredienser

Om man serverar små färdiga portioner, som dessa tomater, på buffébordet slipper man kladdiga skålar och buffén håller sig fräsch längre.

Ingredienser

portioner
  • 8 tomater

Fyllning:

  • ca 150 g kokt skinka
  • 1 förp minimorötter
  • 1 saltgurka
  • 2 äpplen
  • 150 g frysta haricots verts
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap
  • citron, pressad
  • en doft kajenn
  • persilja

Gör så här

  1. Dela tomaterna, gröp ur innehållet. Vänd dem upp och ner på hushållspapper att rinna av. Ställ dem på ett fat.
  2. Hacka skinka, morötter, gurka och äpplen fint. Förväll bönorna hastigt i kokande lättsaltat vatten. Hacka även dem.
  3. Blanda majonnäs, crème fraîche, senap. Smaka av med citron och kajenn. Vänd ned hacket, fyll tomaterna och garnera med persilja.