Tomater Polonaise

Tomater Polonaise
Foto: TV4

Om man serverar små färdiga portioner, som dessa tomater, på buffébordet slipper man kladdiga skålar och buffén håller sig fräsch längre.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 8 tomater
  • Fyllning:
  • ca 150 g kokt skinka
  • 1 burk minimorötter
  • 1 saltgurka
  • 2 äpplen
  • 150 g frysta haricots verts
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • lite pressad citron
  • en doft kajenn
  • persilja

Gör så här

  1. Dela tomaterna, gröp ur innehållet. Vänd dem upp och ner på hushållspapper att rinna av. Ställ dem på ett fat.
  2. Hacka skinka, morötter, gurka och äpplen fint. Förväll bönorna hastigt i kokande lättsaltat vatten. Hacka även dem.
  3. Blanda majonnäs, crème fraîche, senap. Smaka av med citron och kajenn. Vänd ned hacket, fyll tomaterna och garnera med persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept