Tomat- och vitlöksmusslor

Från Nyhetsmorgon

Mattias Larssons tomat- och vitlöksmusslor som du tillagar i foliepaket på grillen.

24 juli 2015
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 st tomater
  • 10 st timjankvistar
  • Olivolja och salt

Gör så här

  1. Tvätta och skölj musslorna väl, släng bort de musslor som inte sluter sig. Lägg dem i durkslag en stund så att de rinner av ordentligt.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Dela och gröp ur kärnorna på tomaterna. Tärna tomatköttet fint, använd gärna kärnorna till en god vinägrett eller tomatsås.
  3. Lägg ut ett dubbelvikt stork ark aluminiumfolie. Lägg på musslor, lök, vitlök, tomat, timjankvistar, salt och olivolja och blanda runt. Vik ihop foliet till ett slutet paket.
  4. Värm grillen till hög temperatur och lägg ner foliepaketet i den glödande kolen och låt musslorna tillagas i ca 10 minuter, tills de öppnat sig. Servera gärna med ett gott grillat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept