Tomat- och löksallad på saltsten

15 m
4 sidoportioner
15 m
4 sidoportioner

Du behöver

  • 1 saltsten, kyld i minst 3 timmar i kylskåp
  • 4 fina, fasta tomater
  • 1 gul lök
  • 5 kvistar färsk oregano
  • 5 kvistar färsk citronmeliss
  • svartpeppar
  • citron

Gör så här

  1. Skölj och skiva tomaterna i 6-7 mm tjocka skivor och sprid ut dem på den kalla saltstenen. Skiva löken så fint ni kan och lägg ovanpå tomaterna.
  2. Repa de färska örtbladen från sina kvistar och strö dem med lätt hand över tomat och lök. Några varv på svartpepparkvarnen och några stänk citron är allt som behövs, saltstenen står för resten av smaksättningen.
  3. Låt gärna dra i 5–10 minuter i kylskåp innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept