Viltconsommé

Viltconsommé
Foto: TV4

En spännande viltconsommé med lite chèvre, skogschampinjoner och persilja på toppen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Torr sherry, Inocente, Fino sherry från Valdespino.

25 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 dl Campbells Classic Consommé (2 burkar á 3 dl)
  • 3 dl vatten
  • 2-3 msk viltfond
  • 2 msk torr sherry
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 100 g skogschampinjoner, skivade
  • lite smör till stekning
  • 100 g chèvre
  • 1 knippe persilja, hackad
  • vitt bröd

Gör så här

  1. Blanda consommén, vattnet, fonden och sherryn i en gryta och låt den koka långsamt i 20 minuter.
  2. Smaka av den med lite extra salt, peppar och sherry om det behövs.
  3. Stek champinjonerna i lite smör i en varm panna och krydda med salt och peppar.
  4. Skär chèvren i tunna skivor.
  5. Häll upp consommén i skålar eller i några cocktailglas.
  6. Lägg i champinjonerna och en skiva chèvre.
  7. Toppa till sist med hackad persilja.
  8. Servera gärna med en bit bröd till, så att man kan suga upp det sista.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept