Citrusmarinerad rödbetssallad med ruccola

Du behöver

  • 2 knippe färska rödbetor, små
  • 1 knippe rödlök färsk med blast
  • 100 g ruccola
  • 25 g basilika färsk
  • 1 + 1 rivet skal av citron + apelsin
  • 0,5 dl olivolja, gärna med citron
  • flingsalt och grov svartpeppar

Gör så här

  1. Koka rödbetor med några centimeter av blasten kvar + hela rottråden tills det fortfarande finns en hårdare kärna kvar.
  2. Skär av blasten från rödlöken är det gröna sluar och låt koka med den sista minuten. Spara blasten om den är grön och mjäll.
  3. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten och klyfta dom varma ner i en bunke tillsammans med rödlöken.
  4. Blanda i citrusskal, ruccola, olivolja samt salt o peppar när det fortfarande är varmt.
  5. Garnera med finstrimlad lökblast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept