Potatis- och morotssallad

Du behöver

  • 700 g små färskpotatis
  • 300 g späda morötter
  • 1 st färsk vitlök med blast
  • 1 dl färska örter( persilja,salvia, körvel, myntablad) hackade
  • 0,5 dl ättika 6%
  • 2 msk strösocker, alternativt rörsocker
  • 1 msk hela senapsfrö bruna
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ättika och socker tills sockret löst sig rör ner hackade örter, senapsfrön salt och lite kvarnpeppar tillsammans med finstrimlad vitlöksstjälk, känn på stjälken så den är mjuk - annars rensar du bort de yttre skikten.
  2. Koka potatis i ca 12-14 minuter, skrapa och skär lite morötter snedskuret och koka helt lätt med spänsten kvar.
  3. Blanda marinaden med den varma potatisen och morötterna och låt den svalna.
  4. Vänta någon timme innan du serverar. Spara lite örtblad för garnering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept