Vitlöksspäckad lammstek med korngryn, aubergine, aprikos och persilja

4

Du behöver

  • 800 g lammstek
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 2 dl korngryn
  • 7 dl hönsbuljong
  • 1 st aubergine
  • 100 g aprikos torkad
  • 20 g persilja grovhackad
  • 1 st gul lök
  • 2 tsk fänkålsfrön malen
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • Olja/smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär små snitt i lammsteken och stoppa vitlöksklyftorna i dem.
  2. Krydda med salt, peppar och fänkålsfrön.
  3. Bryn runt om och låt gå färdigt i ugn på 125 grader tills innertemperaturen är 58 grader.
  4. Rosta korngrynen i stekpanna.
  5. Fräs gul lök i olja/smör i en kastrull.
  6. Tillsätt korngryn, buljong och spiskummin.
  7. Koka mjukt i ca 10-15 minuter.
  8. Sila bort ev. överflödig vätska.
  9. Skala och tärna auberginen.
  10. Bryn i stekpanna och tillsätt den, aprikosen ch persiljan i det kokta korngrynet.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera med en klick yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept