Pilgrimsmussla med blomkål och lakrits

4

Du behöver

  • 6 st pilgrimsmusslor
  • 1 st blomkålshuvud, med blasten kvar
  • 2-3 msk crème fraîche
  • 1 st citron
  • 60 g smör
  • Lakrits
  • Salt, efter smak
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Riv en tredjedel av blomkålen med rivjärn tills det liknar couscous.
  2. Ånga eller blanchera blomkålsrivet en kort stund.
  3. Rensa blasten genom att skära bort fula partier och den grova nederdelen, så att du får fina, platta blad.
  4. Dela bladen i minde bitar och blanchera i saltat vatten.
  5. Skiva blomkålsroten tunt, helst med mandolin.
  6. Dela resten av blomkålen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  7. Mixa den kokta blomkålen slät med crème fraîche.
  8. Smaka av med salt.
  9. Bryn smöret.
  10. Filea citronen och skär ner filéerna i mindre bitar.
  11. Stek pilgrimsmusslorna i olja och smör.
  12. Dela dem i halvor, varje portion ska ha tre halvor.
  13. Vid servering, riv lakrits över hela anrättningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept