Hummer med jordärtskocka, mandel, grapefrukt och dill

4

Du behöver

  • 2 st kokta humrar
  • 50 g skållad mandel
  • 300 g jordärtskocka, skalad
  • 3 msk creme fraiche
  • 0,5 st blodgrapefrukt
  • 1 knippe dill
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala hummern.
  2. Ta ut köttet från klor och stjärt. Skär ner det i mindre bitar.
  3. Skär jordärtskockan i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
  4. Häll av vattnet. Mixa jordärtskockan med creme fraiche till en slät kräm.
  5. Smaka av med salt.
  6. Vänd upp mandlarna med olja och lite salt.
  7. Rosta mandlarna i ugn på 160 grader i 15 minuter.
  8. Krossa de rostade mandlarna.
  9. Skala och filéa grapefrukten. Tärna ner fruktköttet fint.
  10. Servera med plockad dill, en god olivolja och flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept