Rårörda hjortron med choklad, kryddpeppar och brynt smör

4

Du behöver

  • 0,5 dl socker
  • 200 g färskost
  • 125 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g hjortron
  • 1 msk socker
  • 80 g smör
  • 1 tsk kryddpeppar

Gör så här

  1. Gör en karamell på sockret genom att värma det i kastrull. Ta åt sidan.
  2. Vispa ner färskost i karamellen tills sockret löser sig och du får en slät kräm. Kyl ner.
  3. Smält smöret.
  4. Låt chokladen försiktigt smälta ner i det smälta smöret.
  5. Vispa upp socker och ägg pösigt.
  6. Blanda med chokladsmöret.
  7. Häll upp i ett cirka 1 1/2 centimeter tjockt lager en form klädd med smörpapper.
  8. Baka i ugn på 180 grader i cirka 10 minuter. Kyl ner. Skär i portionsbitar.
  9. Rör ihop hjortron och socker tills allt socker löst sig.
  10. Häll bort överflödig vätska.
  11. Bryn smöret i kastrull.
  12. Det är färdigt när det fått en gyllenbrun färg och nötig doft.
  13. Sila smöret. Blanda upp hjortonmyltan med det brynta smöret.
  14. Smula kryddpeppar på chokladkakan och tallriken.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept