Bakad choklad med rödbetor

4

Du behöver

Yoghurt

  • 5 dl yoghurt, grekisk
  • 150 g sockerlag med glukos

Choklad

  • 250 g choklad
  • 250 g smör
  • 2 dl socker
  • 5 st ägg

Rödbetor

  • 160 g rödbetor
  • Sockerlag 2

Malt

  • 50 g vetemjöl
  • 25 g socker
  • 25 g smör
  • 5 g maltmjöl
  • 1 nypa salt, ca 0.5 krm

Till servering

  • svarta vinbär

Gör så här

  1. Yoghurt
    Blanda yoghurt med sockerlag.
  2. Kör i glassmaskin.
  3. Choklad
    Sätt ugnen på 160 grader.
  4. Smält smör.
  5. Smält sedan chokladen i det varma smöret.
  6. Vispa ägg och socker pösigt.
  7. Blanda chokladsmöret med äggvispet.
  8. Häll smeten i en långpanna, smeten ska vara ca 1.5 cm hög.
  9. Grädda i tio minuter.
  10. Kyl chokladen.
  11. Rödbetor
    Skruva upp ugnen till 190 grader.
  12. Skala och tärna rödbetorna.
  13. Koka dem mjuka i sockerlagen.
  14. Malt
    Smält smör.
  15. Blanda i socker, maltmjöl, vetemjöl och salt.
  16. Sprid ut på en plåt och rosta i ugnen i åtta minuter.
  17. Vid servering
    Servera yoghurtglassen, chokladen och rödbetorna med malten.
  18. Toppa med svarta vinbär vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept