Vitlöksspäckad lammstek med korngryn, aubergine, aprikos och persilja

4

Du behöver

  • 800 g lammstek
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 dl korngryn
  • 7 dl hönsbuljong
  • 1 st aubergine
  • 100 g aprikos torkad
  • 20 g persilja grovhackad
  • 1 st gul lök
  • 2 tsk fänkålsfrön malen
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • Olja/smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär små snitt i lammsteken och stoppa vitlöksklyftorna i dem. Krydda med salt, peppar och fänkålsfrön. Bryn runt om och låt gå färdigt i ugn på 125 grader tills innertemperaturen är 58 grader.
  2. Rosta korngrynen i stekpanna. Fräs gul lök i olja/smör i en kastrull, tillsätt korngryn, buljong och spiskummin. Koka mjukt i ca 10-15 minuter. Sila bort ev. överflödig vätska.
  3. Skala och tärna auberginen. Bryn i stekpanna och tillsätt den, aprikosen ch persiljan i det kokta korngrynet. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept