Rotsellerisoppa med svamp, rökt sidfläsk, gräslök och cheddartoast

4

Du behöver

  • 600 g skalad rotselleri
  • 1 st gul lök
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 250 g blandad svamp
  • 100 g sidfläsk
  • 150 g cheddarost riven
  • 3 msk kesella
  • 10 g gräslök hackad
  • 4 skivor mörkt bröd
  • Olja/smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär ner rotsellerin i mindre bitar. Hacka gul lök, fräs i kastrull med lite olja/smör, tillsätt rotsellerin. Fyll upp med buljong, mjölk och grädde, koka mjukt och mixa slät. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tärna sidfläsket och skär svampen i mindre bitar. Stek i lite olja/smör och tillsätt i soppan.
  3. Blanda den rivna cheddarosten med kesella, gräslök, salt och peppar. Bred brödet och sätt ihop två och två. Värm i ugn på 200 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept