Kalvfärsbiffar med västerbottenost och dillstuvade morötter

4

Du behöver

  • 600 g kalvfärs
  • 150 g västerbottenost riven
  • 1 tsk kummin
  • 2 ägg
  • 400 g morötter
  • 4 dl mjölk
  • 30 g smör
  • 20 g mjöl
  • 15 g dill hackad
  • Olja/smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda kalvfärs, ägg, västerbottenost, kummin, salt och peppar. Forma portionsbiffar och stek i lite olja/smör.
  2. Skala morötterna, skär i mindre bitar och koka dem mjuka i saltat vatten.
  3. Smält smör i en kastrull, vispa i mjölet och tillsätt mjölken och låt sjuda i ca 15 min.
  4. Tillsätt morötter, dill och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gärna med en grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept