Fläskkotlett med blomkålskräm och brässerad endive

4

Du behöver

  • 600 g benfri fläskkotlett
  • 200 g blomkål
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 st endiver
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk socker
  • 2 msk citronsaft
  • 50 g russin
  • 1 msk hackad körvel
  • Olja/smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet och bryn runt om. Sätt in i ugnen på 125 grader tills köttet når en innertemperatur på 64 grader.
  2. Skär blomkålen i lagom bitar och koka med gräddmjölken. Mixa och smaka av med salt och peppar.
  3. Dela endiven på mitten och stek lätt i lite olja/smör. Tillsätt vitt vin, socker, citronsaft och russin. Koka mjukt. Smaksätt med salt, peppar och hackad körvel.
  4. Serveras förslagsvis med rostad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept