Fläskkotlett med blomkålskräm och brässerad endive

4

Du behöver

  • 600 g benfri fläskkotlett
  • 200 g blomkål
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 st endiver
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk socker
  • 2 msk citronsaft
  • 50 g russin
  • 1 msk hackad körvel
  • Olja/smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet och bryn runt om. Sätt in i ugnen på 125 grader tills köttet når en innertemperatur på 64 grader.
  2. Skär blomkålen i lagom bitar och koka med gräddmjölken. Mixa och smaka av med salt och peppar.
  3. Dela endiven på mitten och stek lätt i lite olja/smör. Tillsätt vitt vin, socker, citronsaft och russin. Koka mjukt. Smaksätt med salt, peppar och hackad körvel.
  4. Serveras förslagsvis med rostad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept