Rådjursstek med yoghurt och palsternacka smaksatt med mörk sirap och dill

Från Nyhetsmorgon

Rådjursstek med chilli och persilja får härligt sällskap av ugnsrostad palsternacka och vitlöksyoghurt!

20 december 2007
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 600 g rådjurstek, putsad
  • 1 st röd chili, urkärnad
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Palsternacka:

  • 800 g palsternacka, tvättad
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mörk sirap
  • 200 g majs
  • 2 msk hackad dill
  • 0,5 st citron, skalet
  • 2 st salladslökar, skivade

Yoghurt:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar

Garnering:

  • plockade dillkvistar
  • plockad körvel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Dela upp steken i mindre bitar och bryn köttet i olivolja. Skiva chilin tunt och strö persilja, chili, salt och peppar över köttet. Baka i ugnen tills innertemperaturen är 56 grader. Låt vila cirka 10 minuter innan servering.
  3. Dela palsternackan på längden. Lägg på en plåt och blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen cirka 40 minuter tills palsternackan är mjuk. Blanda med sirap, majs, dill och salladslök precis innan servering.
  4. Blanda alla ingredienser till yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera köttet med den ugnsrostade palsternackan och yoghurten.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept